ترس_در_كودكان از تاریکی و دیدن حشرات
? برای کاهش ترسهای کودکان راههای زیادی وجود دارد.در وهله اول والدین بايد توجه كنند که در رفع مشکل کودک عجولانه عمل نکنند. ????
?تعجیل و شتابزدگی آنها در کاهش ترس کودک میتواند به جای درمان ، اضطراب و ترس او را افزایش دهد. این ترس معمولا بتدریج از بین میرود و لازم است والدین با خونسردی و آرامش اقدام به کاهش این ترسها نمایند.
?توصیه بعدی این است که هرگز کودکان را به خاطر ترسی که دارند تحقیر و سرزنش نکنیم. هر چند دلیل ترس از نظر ما بزرگترها کاملا غیر منطقی و نامعقول به نظر میرسد اما خود کودک چنین احساسی ندارد و نمیتواند غیر منطقی بودن ترس خود را درک کند و سرزنش به او کمکی نخواهد کرد.
?????
?حتی زمانیکه کودک تحت نظر یک متخصص یا روان شناس درمان میشود، اگر عامل اصلی ایجاد کننده ترس هنوز حضور داشته باشد چندان فایدهای نخواهد کرد. مثلا زمانیکه خود مادر از تاریکی میترسد، هر چند کودک حمایتها و درمانهایی را از روانشناس و مشاور خود دریافت میکند، اما الگویی که در خانه از رفتار مادر میپذیرد الگویی قویتر است که نتایج یک درمان ثمر بخش را از بین میبرد. بنابراین لازم است علل اساسی ترس کشف و مرتفع شوند.?????
?بازی موقعیت مناسبی است که ترس کودک را از بین ببریم. مثلا کودکی که از حشرات میترسد، میتوانیم یک بازی خوب ترتیب بدهیم که در آن کودک را با اسم حشرات آشنا كرد عكس حشرات رانشان داد و گفته شود كه” حشرات هم زندگي ميكنند،مثلاً مگس پرواز ميكنه و دنباله غذا ميگرده تا براي بچه هاش غذا ببره،ببين چه سريع پرواز ميكنه آخه بچش گرسنه است ميخواد زودتر غذا پيدا كنه!".
✅سخن آخر
پدیده ترس هر چند که یک غریزه طبیعی است که در انسان از همان بدو تولد وجود دارد، اما هر گاه به دلیل تغییراتی که در شدت و نوع آن بوجود میآید از حالت عادی خارج میشود. این ترسها تحت عنوان ترسهای مرضی شناخته میشوند که هم کودک و هم اطرافیان او را آزار میدهند توصیههای مناسب روانشناسان و استفاده از مداخلات رفتاری در این راستا میتواند سودمند باشد.
آخرین نظرات